Saturday, April 15, 2017

Veľkonočný výbeh


Našou domácou Veľkonočnou tradíciou je hľadanie čokoládových vajíčok na záhrade. Je to spoľahlivá zámienka, ako vylákať našich chalanov bez rečí na pol dňa na záhradu.
Obyčajne to podnikáme na Veľkonočný pondelok - deti behajú po záhrade a pátrajú po vajíčkach, ktoré im tam poschovával veľnonočný zajac, potom vyrábame a pálime Morenu a hádžeme do ohňa priania napísané na papieri.
Tohtoročná predpoveď počasia na pondelok nás na záhradu zahnala už v sobotu. Pol dňa bolo pekne, ale Morenu sme nestihli, lebo poobede začalo pršať.


Cestou cez zahradkársku osadu sme obdivovali cudzie vzorné záhradky so záplavou kvetov... Takto ale naša záhrada určite nikdy vyzerať nebude :)

 Chlapci prečesali záhradu so svojimi kýblikmi, do ktorých si vyzbierali čokoládové vajíčka a obed bol jasný :) Ďalej sa bavili na hojdačkách a vyrobili si šmýkačky s IKEA dosiek...


 Po návšteve diviakov sme mali v záhrade ďalších nevítaných hostí - srny. Zožrali nám hlavně kvety - tulipány, ľalie, narcisy ale paseku narobili aj v jahodách :( Stále premýšľam, ako taká srnka dokáže preskočiť metrový plot bez priestoru na rozbeh. Taký nízky plot máme len na strane výhľadu a za ním je hneď strmý svah porastený hustou džungľou. Tak neviem, možno to bola nejaká turbo srna...
Tých spasených kvetov je nám ľúto, s nimi by záhrada vyzerala krásne...aspoň tie narcisy som si stihla vyfotiť pri minulej návšteve.

Zostalo aspoň niečo...

 Táto fotografia mala žiariť ohnivo červenými tulipánmi - teraz tam však trčia len také ohlodané pahýle...

  

No, aspoň pri prehadzovaní kompostu sme sa potešili, tam to teda žije :-D Len makajte červíčky, nech máme čím zúrodniť tú našu púštnu zeminu!

 Ale bolo tu dnes krásne!







No comments:

Post a Comment